Lycka är att vara tre.

En eloge till er ensamstående föräldrar där ute, ni gör det bra. I denna talande stund försöker jag sistaminuten-plugga - mata Ebbe - klä Ebbe - klä mig - packa ihop inför dagen - borsta de trettiotre tänder vi tillsammans innehar - dricka kallt kaffe - mikra kaffe - dricka alldeles för varmt kaffe och samtidigt rulla mot BVC... Puh.


En vårdröm.




Parkas från ZARAbaby

Till dörren fick vi denna pärla levererad tidigare i veckan. Känslan av att öppna förpackningen och mötas av något som överträffar ens förväntningar är minst sagt härlig. Parkasen åkte självfallet på redan idag då vårsolen gästar oss.


En bra start på helgen.












Bor det en Leila i mig?

Leila Lindholm, min matidol, dig vill jag inspireras av.

Jag vill laga spännande maträtter och jag vill baka bröd. Jag vill vara engagerad och ha ett svindyrt kök. Jag vill äta supermegastora tårtbitar utan att oroa mig över vikten. Jag vill vara en liten Leila.


Ebbes krypin.

Nu när vår stora kille börjat krypa siktar han ofta in sig på sitt lilla rum. Det värmer mig så i mammahjärtat att se honom sitta där och med stora ögon beundra sin molnlampa, bilmatta, vimplarna i taket och alla leksaker. Hans leksaker. jag är så nöjd.
 
 



 

 

 

 

 


En mätt bebis, är en sovglad bebis.

Här hemma avrundar Ebbe kvällarna med att sluka en stor tallrik havregrynsgröt toppad med lite mjölk, och det något tabuartade barn-mumset, fruktpuré. Efter denna brakmåltid somnar Ebbe sött och sover som en stock hela natten. En mätt bebis, är en sovglad bebis. Jag tackar er för den sömn ni bidrar till, havregrynen.


Tjugoåriga Hilda.

Jag känner mig inte speciellt annorlunda trots att jag gått och blivit tjugo. Undantaget kanske skulle vara den ljuva sovmorgon jag fick mig igår vilken resulterade i en pigg och fräsch mamma. Annars kan jag inte skryta om några framsteg till följd av högre ålder.

En fantastisk födelsedag, eller födelsedagsvecka, avslutades med barnvakt, grillat och champagne i älskade vänners närvaro. Jag är helnöjd.




Tatuering.

Jag har personer i mitt liv vilka betyder världen för mig. En av dessa är min syster. Vår uppväxt tillsammans har fört mig dit jag står idag, och aldrig någonsin vill jag leva utan henne vid min sida. Hon är en fantastisk syster, en fantastisk moster till Ebbe och inte minst en fantastisk vän. För det är just det hon är, hon är min vän, min allra bästa vän.

Igår fyllde jag tjugo, och Jenny hade ordnat med den mest känsloladdade och personliga presenten någonsin.
"Hilda, på mig finns nu ett bevis och en påminnelse om min kärlek till dig. Från och med nu kommer du alltid att finnas med mig."


Prins av lycka.


blåbärspöjk.

Denna mössa hoppas jag får pryda Ebbes huvud i vår. Själv hade jag en i rött, kanske var det en smultronliknande sak, under det ljuva nittiotalet. Min röda kreation var självfallet hemstickad, men nu är det nya tider och vi mammor gör oss bäst utan stickor och virkpinnar i nävarna. Denna mössa från lindex skriker nostalgi för mig.


Navigate Her.

Jag har klickat hem några tjugoårspresenter till mig själv. Det är jag väl värd, inte sant? Jag tycker verkligen om den väntan som uppstår i och med sista knapptryckning av ordern. Nu ska jag gå som på nålar och hoppas på födelsedagsbarnet gillar sin present.

RSS 2.0