Fångat på bild.

Jag har alldeles för dålig kamera, eller kanske svikande kunskaper (?) för att fånga O.P.I-lacket på bild. Men som ni ser är grunden genomskinlig och sedan har flaskan proppats full med härligt glittrande paljetter i regnbågens alla färger. Något som också ger lacket lite extra känsla är mixen av de olika storlekar paljetterna har. Ögongodis, utan tvekan!

Underbara nagellacket.

Imorgon kommer den efterfrågade O.P.I-lacket på naglarna-bilden. Jag kikade in på nelly.com tidigare idag och såg att de hade kvar pärlan i lager, för 150kr blir det färgsprakande lyckopillret ditt, så skynda och fynda.

Make Up Store.

Ikväll vankas det klubbkväll på Make Up Store. Planen är att köpa en, och endast en, basögonskugga. Trotts mitt beslut återstår det dock att se hur mitt stackars konto mår efter denna kväll. Jag ska göra mitt bästa för att hålla köpbehovet under kontroll, men ett lycka till skulle nog vara på sin plats.



Bild från tidigare klubbkväll.


Om möjligt min nya favoritkofta.

Stor, orange, fluffig och alldeles, alldeles underbar... Priset vilket var plånboksvänligt för en studerande småbarnsmamma var bara bonus. Ni hittar den på Gina Tricot för ynka 249kr.


Överraskning.

Så underbart med en massa nya läsare! Efter att ha haft sminklektion kikade jag inte på bloggen och möttes av en hel drös nya komentarer. Nyfiken som jag är vill jag självklart veta vilka ni är, och hur ni hittat hit? Kramar till er.

Advent.

Idag har jag överträffat mig själv. Jag har alltid, så länge jag kan minnas ogillat att baka kakor. Mycket disk och om möjlig ännu mer kladd. Aldrig blir det så lika gott som man hoppats på heller, helt enkelt bara överskattat. Men idag, då jäklar. Vi hade, traditionsenligt, bjudit hit våra familjer på förstaadventsfika och jag kände att idag det var det dags för husmor Hilda att slänga på sig förklädet och ställa till med julbak. Detta infall resulterade i, hör och häpna, supergod saffransbutterkaka och pepparkakor. Ibland glänser även jag.


När första ljuset brinner.

För att förstärka känslan av att julen faktiskt är här, trotts den snöbrist som råder, är jag fast besluten att låta det första ljuset brinna dagen igenom. Trevligt första advent gott folk.


Julbord.

Fyra tallrikar och tre bestickuppsättningar senare sitter jag bänkad i soffan efter superjulbord på Skeppsviks Herrgård. Dagens mättnad tackar vi familjen Markström för.

Tvätt.

För någon vecka sedan lovade jag mig själv en sak, denna gång var det Petters tur att ta tvättinitiativ. Själv avskyr jag att kika in i sovrummet och mötas av en stor tvätthög som dag för dag brer ut sig ytterligare för att slutligen inkräkta på min heligia plats, sängen. Petter där emot verkar inte störas något vidare av detta då han aldrig, och då menar jag aldrig, tagit på sig tvätten och fullföljt aktiviteten från början till slut. Men som alltid när jag lovat mig själv något liknande föll jag även denna gång för frestelsen. Jag ledsnade helt enkelt på att vänta. Med bebis, packning och en enorm påse tvätt körde jag hem till Mormor och Morfar för att lugna min ren-tvätt-abstinens. Välkommen till min glamorösa vardag.

Drömyrke.

Med temat Drömyrke vid årets maskerad klädde jag mig i denna barnmorskeutstyrsel. Mitt absoluta drömyrke är just, som ni troligen förstod av föregående mening, barnmorska. Så beslutet om vad jag skulle klä ut mig som var lätt som en plätt, men att däremot hitta en sjuksköterskedräkt att beställa som inte innefattade orden sexy nurse i beskrivning var knepigt, men till slut fann jag denna, och oj så klockren.

Samtidigt som jag bjuder på denna bild vill jag passa på att tacka Amanda för lånet av Baby Born-Moa. Tack Amanda.

Tjuvstart.

Man skulle kunna beskriva det med ordet tjuvstart. Andventsljusstakarna har åkt fram och paket har öppnats. Att paken innehöll saker jag själv beställt spelar mindre roll, ett paket är ju trotts allt alltid ett paket. Välkommen julen.

Bästa accessoarköpet...

Till vagnen.


Eftersom att jag är som jag är blev det givetvis en helsvart, klassisk vagn när det var dags att investera i en sådan. Svart sittdel, svart liggdel, svart chassi, svarta däck och... Ta-da, svarta fälgar. Vagnen är verkligen jättesnygg, men nu, i och med det tråkiga väder som råder, behövdes en uppiffning. Svart i vagn i vår svenska, svarta omgivning klingar inte direkt trafiksäkerhet, men tack och lov har jag funnit detta regnskydd och kan nu njuta av våra promenader igen. All kärlek till dig, vårt neongula åk.

Mary Kay.

Blivande Mary Kay-konsulten Matilda tog ikväll med sig sitt pick och pack över till mig här på Haga för att öva försäljning, så vid vårt matbord har vi suttit och genomgått näst intill en spabehandling. Först var det våra vintertrötta händer som fick sig en välbehövlig omgång. Sedan över till ansiktet där vi fick börja med exfolierande, djuprengörande, ansiktsrengöring. Därefter en återfuktande dagcreme och sedan toppades det med flytande foundaition och mascara. Snacka om måndagslyx för en trött mamma.


Inkommande.

Detta underbara nagellack är på väg till min brevlåda as we speak! O.P.I Rainbow Connection.

Update. Lacket är supersnyggt på och jag ska självklart visa er resultatet så snart jag har möjlighet. Detta var helt klart månadens köp, för alla behöver vi lite uppiggande glitter i vardagen då och då, inte sant?

Dålig stil.

Ikväll har jag ännu en gång gjort mig förtjänt av titeln världens sämsta uppesittare. Inte nog med att min inbyggda timerer ringer godnatt strax efter 21.00, utan tiden där innan kan man verkligen, även den, kalla allt annat än produktiv. Trotts att jag dagen till ära hade besök kunde jag ändå inte förmå mig att hålla ögonen öppna i några extra minuter. Stackars Elin. Hon kom hit i hopp om en myskväll framför Idol med diverse gotta, men fann sig istället sittandes brevid en säck potatis med nyllet upptryckt i dataskärmen. Fy skäms Hilda.

Dagens.

Idag är det fredag vilket är lika med att en helg full med Ebbemys ligger framför mig. På fredagar är jag extra lycklig.

Kundpass.

Idag har jag officiellt tagit hand om min första kund, och det var som jag förväntade mig, superkul! Jag tycker verkligen om att jobba med folk, och har alltid gillat serviceinriktade uppgifter, så kundpass passar mig utmärkt. Dagens bokning var en helkroppsmassage, ansiktsbehandling och avslutande makeuprådgivning. Självklar är det pirrigt att för första gången utföra behandlingar på någon man inte säkert kan skratta bort pinsamma misstag med, men det är bara att bita sig i läppen och försöka undvika saker som peeling på kundernas favoritunderkläder, eller brutala möten mellan mascaraborstar och ögon.

 

Nu ska jag belöna mig själv med en kväll i sängen framför mitt absoluta favoritprogram, Drömmen om ett barn. Det förtjänar jag efter en lyckad dag som denna!



Nio månader.

Vilka var dina favoritkläder?  Tights och långa, mysiga koftor
Vilken/ vilka var dina favoriträtter?  Var sugen på smörgåstårta i nio månader...
Vilken var din favoritdryck?  Helt klart vatten då jag var konstant törstig
Vad tyckte du inte om?  Leverpastej
Vad var du mest sugen på?  Smörgåstårta och winegum
Hade du halsbränna?  Lite
Hade du forglossning?  Ja
Hade du sammandragningar? Ja, men inga smärtsamma
Mådde du illa?  Bara några veckor i början av graviditeten
Vilken sovställning var bäst?  På sidan
När var sin BF-dag?  2 Juni 2011
Gick du över tiden?  Nej
Hade du mycket vätska i kroppen?  Ja. Att bära ringar var bara att glömma
Hur var ditt psyke?  Lugnt, tyckte jag. Vad andra fick för uppfattning kan vi lämna osagt
Vad trodde du att det var för kön?  Kallade hela tiden bebisen i magen för honom
Visste du vad det var för kön?  Efter vecka 20, ja
Var du rädd för något?  Ja
Hur ser du på graviditeten idag? Att vara gravid är underbart, men går självklart inte att jämför med att ha sitt barn hos sig
När började din förlossning?  Den 27 Maj 2011
När åkte du/ni in till förlossningen? Kl 10.00
Vem/vilka åkte du in med? Petter
Fick du/ni åka hem igen? Nej
Vilket sjukhus skedde förlossningen på? Umeå universitetssjukhus
Hur mycket var du öppen när ni kom in?  4 cm
Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Jag tycker tiden rusade förbi, men en och annan tidning hann jag nog med
Vilka/vilken var med under förlossningen?  Petter och en barnmorska
Tog du nått smärtstillande? Ja
Vad tyckte du var jobbigast?  Utdrivningen
Var du rädd för något? Att något skulle gå fel
Användes några hjälpmedel, tex sugklocka? Nej
Hur lång tid tog det? Vi kom in vid 10 på morgonen, och kl 22 tittade Ebbe ut
Hur ser du på förlossningen idag?  Jag hade inte varit rädd inför själva förlossningen under graviditeten vilket nog hjälpte mig mycket. Direkt efter att Ebbe kommit var alla minnen av smärtan som bortblåsta och jag hoppas att jag får uppleva ännu en förlossning om några år
Vad blev det för kön?  Pojke
Hur mycket vägde barnet?  3350g
Hur lång var barnet?  51 cm
Vilken tid föddes barnet?  22.09
Hur mådde barnet?  Skrek direkt och hade fin färg. Han var helt otroligt underbar

80-tal.

I tisdags var det dags för ännu en årtalssminkning, och på schemat stod 80-tal.
Hör man inte Girls Just Want To Have Fun ekandes i huvudet, så säg! Släng på några neonfärgade plastsmycken och ett galet krusat hår på detta så är man helt klart hemma.


Äntligen kyla.

Jag är just hemkommen efter långpromenad med vagnen. Det är så härligt att vara ute och knata i sånt här väder, kallt och klart. Bra för både mamma och nyvaccinerad bebis.

50-tal.

En 50-talsinspererad sminkning. De detaljer som ger sminkningen sin härliga 50-talskänsla är helt klart måsvingebrynen, kråksparkarna och båtmunnen. Riktigt snyggt även nu trotts att några år passerat.


Barnmat.

Kokta morötter och potatis mixat med lite mjölk, smör och persilja nerfryst i söta iskuber. Roligt för små, men även för oss lite större.

Jullängtan.

Julstämning har redan börjat infinna sig hos mig, och det känns underbart! Föregånde jul hade vi bara någon månad tidigare fått veta att vi väntade barn vilket gjorde det himla svårt att koncentrera sig på glögg och pepparkakor då tanken på att något så stort och fantastiskt väntade fyllde oss till bredden. Detta år, då Ebbe finns här hos oss, ska det bli så mysigt att fira jul. Julen för mig handlar om familjen, och en underbar sådan har jag!

Årtal, smink och styling.

30-tal

Brynen målas i denna höga bågform efter att de egna brynen täckts med vax och concealer. Globen höjs för att ge illusionen av ett större ögonlock. Sedan toppas looken med lösfransar och röda läppar.

 

 

 


Klädtips.

Jag känner att jag måste slå ett slag för Kappahls överdelar i tag tre, betala för två-kollektion. Fina, mjuka och hållbara tröjor för småknoddsen, helt enkel bodysarnas bodysar!


Vanlig morgon.

Hoppade på cykeln, i sista sekunden som vanligt, och skulle trampa iväg. Inget hände. Självklart hade jag glömt att kedjan hoppat tidigare i veckan! Hade för bråttom för att börja leka mekaniker och springer in efter Petters bilnyckel, stoppar nyckeln i låset och vrider om. Soppatorsk. Min bil står inparkerad, och för en sådan som jag blir detta snudd på för mycket en måndagsmorgon. Överväger att ge upp och hoppa dagens planer men vänder om in än en gång för att väcka en sovande Petter som springer ut i mina rosa crocs och kalsonger för att hjälpa mig iväg. Härligt uppfriskande start på veckan.


Härliga söndag.

Jag har i denna stund Hildatime. Petter och Ebbe glor på innebandy och jag ska börja packa ihop mig här hemma för att sedan hämta upp mina sportfantaster och fortsätta till marieberg och minnesgudstjänsten som hålls där.

Åka vagn med klass.

Denna fina, varma och lurviga filt innhandlades till Ebbes åk igår.


Att vara mamma.

- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
Du njuter av en lång sovmorgon till 08.00.
- Du hittar durkslaget i tolettstolen. 
Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamaser med små grisar på i storlek 80...
Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda själkonstruerade avarter somn tröjis, parkis, vovvis och sängis
- Din senaste litterära upplevelse är Neo Balja och din nästa senaste är Neo Potta.
Du kallar din partner för pappa.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
Du har bara tid att raka det ena benet.
Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred. 
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.

Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med att prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.

Det är så komiskt att läsa alla dessa listor. Trotts att jag själv trott att jag inte varit den "typiska" mamman som använder disktrasan på golvet och avlägsnar plommonpuréfläckar från kläderna med hjälp av lite spott så har dessa fått mig att inse att det är precis vad jag är. Man kan inte annat än älska mammalivet.

Tänder.

Här var det tänder på g. Glad mamma och pappa, men en ack så irriterad liten Ebbe. Stackaren.

En hälsning till de små risgryn som döljer sig där nere; K.O.M


Hurtigt.

Denna dag kickstartades med en morgonpromenad. Och tur var väl det då jag nu släpat med mig Ebbe upp till Catta och Neo, bänkat mig i deras soffa och ätit en, eller två alldeles för stora bullbitar. Fy mig!

Fullspäckat.

Idag kan jag med glädje berätta att vi i familjen bockat av flera måsten från praktiska saker som ska göras-listan. Bra jobbat Hilda, petter och Ebbe! Som belöning ska jag nu bänka mig framför tv:n med Elin som återvänt till Norrland dagen till ära.

Halloweensminkning.

Denna Lady Gaga, Born this way-inspererade sminkning gjorde vi som uppladdning inför Halloween.

Promis.

Jag drog på mig skorna, stoppade Ebbe i vagnen och bestämde mig för att trotsa vädret genom att ge mig ut på en promenad. Slutdestinationen blev svärföräldranra. Nu sitter jag här nypromenerad med en sovande bebis vilket betyder att jag både förtjänar, och har tid för en kaffe. Promenad var med andra ord en suverän idé.

Ändrade planer.

Kan man kanske kalla det att inleda städningen med en kaffepaus?

Härlig dag.

Idag jobbar Petter så jag har haft Ebbe för mig själv hela dagen, så mysigt. Självklart saknar vi pappa, men mor och son-tid är super. Just nu sover lillskatten efter en snabbrunda på stan, och som alltid under de få timmar han sover dagtid så gäller det att ta vara på varenda minut för att få något gjort. Så nu går jag in i städmode.

Lycka.

Underbara lediga dag vilken spenderats på stan. Babyträff med Anna och Valle toppad med en kopp kaffe.

Ebbe är väldigt tacksam att ha med på äventyr då han gärna, och ofta sover riktigt bra i vagnen. Älskade lilla killen. Vi har just kommit in genom dörren och han sussar fortfarande sött, vilket var välbehövligt! På eftermiddagens schema står några enstaka ärenden, i övrigt ska jag bara njuta av att för en gångs skull få spendera en hel dag med min fina son, och sambo.


Lillgrabben.

Tänk om det gick att beskriva den underbara upplevelsen det är att få styra runt på den mest värdefulla lilla personen i världen. Du ligger mig så otroligt varmt om hjärtat.


50's.

Idag var det dags för 50-tal. Efter bas, shading och rouge i varm ton lade vi grön skugga över hela locket och suddade sedan in Make Up Store's Smog i globen för att framhäva denna ytterligare. Vi avslutade sedan med kajal, långa kråksparkar, lösfransar och fylliga läppar. Snacka om elegant.

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0