Galej.

Igår var det mammornas tur att inta dansgolvet, och den här mamman var på topp.

Jag unnar verkligen mig själv att gå ut ibland, oavsätt vad andra anser passande, jag förtjänar det. Ebbe sov, Petter intog soffmode här hemma och jag fick mig en superduperkväll! Lyx, lyx, lyx.


En av dessa dagar.

Jag vill vara en sådan där sprudlande glad människa som fyller hela rum med positiv energi. Visst har vi alla dåliga dagar, med jag lovar att jag skulle betala dyra pengar för ett liv utan oprovocerat missnöje och grinighet! Att jag just idag är jag på gränsen mellan frisk och dyngförkyld samtidigt som jag ska agera pigg mamma och serva vår lilla sjukling här hemma, ser jag inte som en giltig anledning att vara en riktigt surkärring! Fy mig.


Så snälla, snälla, du där uppe; Skicka hit en laddning Bafucin och en rejäl dos skrattmedicin, tack.  


Multifärgat.

I mina tankar har jag fantiserat om ljuslyktor till vårt vardagsrum i regnbågens alla färger. Nu när våren står för dörren vill jag ha färgsprakande vitaminpiller i varenda vrå, och idag lyckade jag fynda en dos av just detta.
 
Billiga med stort B. Fyrtio kronor fick jag betala för dessa på Rusta. Mysfaktor delux.


Mammas hjälpreda.



Ebbe agerade smakråd under stora vårrensningen av mammas garderob. Nu ska det gamla ut.


Välja att ställa sig bakom något viktigt.

Det är många i Sverige som lever i tron att sjukvården är jämlik i hela landet, att ens sexuella läggning inte påverkar ens sjukhuskostnader. För dem flesta är det en självklarhet att vart man bor inte ska spela någon roll gällande antal IVF-behandlingar. Tyvärr ser inte vårt samhälle ut som det bör gällande dessa frågor men med ER hjälp kan vi ändra på detta.

Kampen fortsätter - Upprop för att ge Norrlands ofrivilligt barnlösa god vård!

De fyra Norrlandslandstingen har länge varit sämst i Sverige för ofrivilligt barnlösa, med mycket begränsad vård, avgifter för lesbiska och förbud mot många typer av behandlingar.

Hjälp oss kräva förändring! När du skriver under uppropet skickas epost till ansvariga politiker.

Hjälp oss att sprida det via Facebook, bloggar, Twitter m.m!
Här kan du läsa om reglerna och förslagen som gäller för fertilitetsvården i Norrlandslandstingen
http://www.barnlangtan.com/fakta/157


Så snällasnälla ni, gå in här och skriv under! Det tahttp://publishme.se/2626559/entries/article/new/r bara en minut av er tid!
http://www.barnlangtan.com/norrlandsuppropet


-Denna namninsamling ramlade jag över inne på en annan blogg. Det är egentligen inte min stil att publicera saker som denna, men tanken slog mig, näsa gång kan det vara jag som står där, oförmögen att styra över min egen framtid, och i behov av hjälp som inte finns.


Vår.

Nu är det ljusare tider, ute, och inne. Här hemma har vi stuvat bort det mörka och lyft vår vardag med färg och sommarens dofter.

 




Det här med livspusslet.

I min vardag snurrar det ofantligt många saker samtidigt. Det snurrar måsten. De måsten som finns lämnar inget åt slumpen, mina dagar är timade, minut för minut. Jag saknar slumpen. Slumpen för mig betyder nämligen tid med min familj.

Skolan är ett måste. Pluggande är ett måste, ett måste som kommer med en dröm. Att tänka på framtiden är ett måste, ett underbart måste, men ändå ett måste. Att träna är ett måste, ett måste för att orka med alla måsten. Att få livet att klaffa är ett måste. Jag måste, jag måste så mycket.

Slumpen besöker mig då och då, men alldeles för sällan. Den inrutade vardagen funkar, men är inte optimal, inte optimal för mig. Jag vill vara hemma med min son. Ebbe lider inte av situationen, tvärt om, han har sin pappa, världens bästa pappa. Det är jag som lider.

 

Att jag är hemma med min son betydligt mer än en heltidsarbetande förälder är oviktigt för mig. Det ligger inte i min natur att lämna honom på morgonen för att sedan komma hem lagom till alla måsten som finns i hemmet.

Ebbe får den tid, och mer än så, han behöver och vill ha med mig, men inte jag med honom. Jag vill klara av mina måsten, för min skull, och för Ebbes. Men det är tufft.

 


RSS 2.0